Enucleere glob ocular pisica

INAINTE

enucleere-glob-ocular-pisica-inainte
S-a prezentat la cabinet o pisica din rasa europena care se pare ca a fost lovita cu piciorul de un "om" daca ii mai putem spune asa. Proprietarul a observat pisica destul de tarziu cand din pacate umoarea apoasa nu mai era prezenta in camera anterioara a ochiului. In consecinta s-a procedat la enucleerea globului ocular.

DUPA

enucleere-glob-ocular-pisica-dupa
Imaginea plagii operatorii dupa efectuarea operatiei de enucleere a globului ocular.

Plaga mare la nivelul gatului

INAINTE

plaga-mare-la-nivelul-gatului-pisica-inainte
Pisica, rasa europeana cu o plaga mare la nivelul toraco-cervical, cu necroza spre regiunea posterioara a trunchiului. S-a intervenit de urgenta pentru toaletajul mecanic, chimic, rezectia tesutului necrozat care a dus la marirea plagii operatorii, apoi pentru sutura plagii.

DUPA

plaga-mare-la-nivelul-gatului-pisica-dupa
Plaga pacientului dupa sutura. Cicatrizarea va face ca in termen de 8 saptamani acel loc sa nu „tradeze” nici o problema anterioara.

Tumora mamara la o femela de 7 ani Pekinez

INAINTE

tumora-mamara-la-o-femela-de-7-ani-pekinez-inainte
Tumora era maligna, de mari dimensiuni, aderenta la peretele toraco-abdominal ceea ce a facut ca interventia chirurgicala sa fie una de complexitate avansata.

DUPA

tumora-mamara-la-o-femela-de-7-ani-pekinez-dupa
Dupa extirparea tumorii care s-a realizat cu succes si care a fost cu o pierdere minima de sange, catelusa Pekinez s-a refacut repede. Fotografia s-a efectuat la 5 minute dupa interventia chirurgicala. Pentru prevenirea recidivei tumorale s-a administrat un tratament antitumoral fara efecte secundare.

Nick – Brac German infestat masiv cu Isospora

INAINTE

brac-German-infestat-masiv-cu-Isospora-inainte
Catelul era infestat cu Isospora ceea ce a condus la pierdere masiva in greutate si deshidratare severa. Starea severa risca sa-i puna in pericol viata. In urma examenului coproparazitologic s-a pus cu ceritudine acest diagnostic: Infestatie masiva cu parazitul Isospora.(care nu cedeaza la antiparazitarele obisnuite: Cestal, Pratel, Caniverm etc.)

DUPA

brac-German-infestat-masiv-cu-Isospora-dupa
Meritul de a arata in acest mod, adica unul excelent, ii revine si clientului nostru care a menifestat un deosebit interes si dragoste privind acest superb brac german pe nume Nick care momentan se pregateste sa devina un excelent caine de vanatoare.

Dermatita severa cu etiologie fungica

INAINTE

dermatita-severa-cu-etiologie-fungica-inainte
Dermatita severa cu etiologie fungica data de Malassezia, manifestata cu prurit (mancarime) intens, cu pierdere masiva de blanita si cu modificarea structurii si aspectului pielii (acantosis nigricans).

DUPA

dermatita-severa-cu-etiologie-fungica-dupa
Tratamentul are o durata de 2 luni in aceste cazuri. La noi acest tratament s-a efectuat fara Corticoizi sau alte asemenea substante care nu fac altceva decat doar sa mascheze afectiunea, sa o trateze simptomatic si nu sa trateze cauza.

Dermatita fungica data de Malasezia

INAINTE

dermatita-fungica-data-de-Malasezia-inainte
Acesta este un caz tipic de dermatita fungica, data de Malassezia Pachydermatis. Cainele din rasa Westie a venit la cabinet cu alopecie generalizata, cu o piele negricioasa data de modificarea structurii sale interne si cu prurit intens generalizat.

DUPA

dermatita-fungica-data-de-Malasezia-dupa
Tratamentul s-a efectuat pe o perioada de 60 de zile, fara intrerupere, fara Corticoizi si Antibiotice. Pruritul s-a diminuat pana la disparitia sa in totalitate, apoi treptat a inceput sa creasca si parul. Daca aveti un catel care seamana cu acest caz nu ezitati in a-l aduce la cabinetul veterinar.